Τοποθεσία

Το Bungalow White βρίσκεται στο Πευκοχώρι, στην όμορφη Χαλκιδική, στο πρωτο χιλιόμετρο προς Παλιούρι, έχοντας μαγευτική θέα στο κόλπο της Κασσάνδρας, μόνο 82km μακριά από το Αεροδρόμιο Μακεδονία.
Η προνομιακή του θέση, προσφέρει στους καλεσμένους του καταπληκτική πανοραμική θέα στην θάλασσα.
Μόλις 400 μέτρα απο την θάλασσα και 1 χιλιόμετρο απο το κέντρο του χωριού.
Απαραίτητη η χρήση μεταφορικού μέσου για τις μετακινήσεις σας.

Γεωγραφικές συντεταγμένες: 39.980320 , 23.633508 

POINT OF INTEREST

Eδώ και χρόνια το όνομά της Χαλκιδικής είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την νυχτερινή έξοδο και διασκέδαση για όσους κάνουν εκεί τις διακοπές τους. Σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από το ξενοδοχείο, θα διασκεδάσετε στα καλύτερα beach bars και night clubs, τα οποία λειτουργούν εδώ και πολλά χρόνια, με μουσικές που θα σας ξεσηκώνουν και θα σας διασκεδάζουν ως το ξημέρωμα.

Σε 300 μέτρα από το Bungalow White, βρίσκεται μια μικρή λίμνη. Η λίμνη αυτή είναι για την ακρίβεια λιμνοθάλασσα, μιας και σε ένα σημείο συνδέεται με τη θάλασσα και το νερό της είναι υφάλμυρο. Η περιοχή διακρίνεται για τη φυσική ομορφιά και είναι κάτι διαφορετικό από τα συνηθισμένα, που αξίζει να επισκεφθείτε. Στη λίμνη υπάρχουν κυρίως βάρκες και σκάφη, ενώ ακριβώς δίπλα βρίσκεται μια μαγευτική παραλία, που ονομάζεται «Φάρος». Το πιο ενδιαφέρον σημείο στη λιμνοθάλασσα είναι εκεί όπου η λίμνη ενώνεται με τη θάλασσα. Υπάρχει μόνο μια μικρή λωρίδα νερού μεταξύ 2 αμμόλοφων. Δίπλα στη λίμνη βρίσκεται ένα μικρό απομονωμένο εκκλησάκι, που αποτελεί μια όμορφη προσθήκη στο τοπίο. Το εκκλησάκι λέγεται «Ζωοδόχου Πηγής και Ευαγγελισμού».

Στα μολις 11 χιλιόμετρα από το Bungalow White και 10 λεπτά με το μεταφορικό μέσο, βρίσκονται τα Λουτρά με τα ιαματικά νερά που αναβλύζουν από τα έγκατα της γης. Με τη μοναδική σύσταση των χημικών στοιχείων που περιέχουν και τις σπάνιες θεραπευτικές τους ιδιότητες αναζωογονούν το σώμα και το πνεύμα. Ωράριο λειτουργίας 09:00-20:00

Στο Πολύχρονο ο επισκέπτης μπορεί να δει τη μοναδική λίμνη Μαυρόμπαρα, μόλις 3 χμ. από το Πολύχρονο και σε υψόμετρο 200 μ. στην καρδιά της Κασσάνδρας προς το βουνό, έναν υδροβιότοπο όπου ζουν τρία είδη σπάνιας νεροχελώνας. Η λίμνη προστατεύεται από διεθνείς συνθήκες, λόγω του ιδιαίτερου οικολογικού ενδιαφέροντός της.

Ένας από τους σημαντικότερους ναούς που έχουν εντοπιστεί στη Χαλκιδική, είναι αυτός του Άμμωνα Δία στην Καλλιθέα. Σύμφωνα με τους αρχαιολόγους, κατά το 2ο μισό του 8ου πχ αιώνα ιδρύθηκε από τους Ευβοείς αποίκους της πόλης Άφυτις ιερό του Διονύσου που λατρευόταν μαζί με τις Νύμφες στο σπήλαιο κάτω από το βράχο, στη νοτιοδυτική πλευρά του χώρου.

Μολις 70 χιλιόμετρα από το Bungalow White και 50 λεπτά με το μεταφορικό μέσο, ξεχωριστή εμπειρία είναι η εξερεύνηση του σπηλαίου
Οι εργασίες εκσκαφής κατά τη δεκαετία του ’60 αποκάλυψαν εργαλεία και όπλα της παλαιολιθικής εποχής, σκελετούς ζώων και το κρανίο των Πετραλώνων ανθρωπιδών που ζούσαν πριν 700.000 χρόνια. Ωράριο λειτουργίας 09:00-18:00 . Τιμή εισόδου:7 ευρώ

Οι αυτοκρατορίες γεννήθηκαν και έπεσαν, όμως παρά τους αιώνες καταλυσμιαίων αλλαγών, η πνευματική δραστηριότητα στο όρος Άθως συνεχίζεται για περισσότερο από μια χιλιετηρίδα.
Νότια της Ουρανούπολης, στο τρίτο πόδι της Χαλκιδικής και 136 χιλιόμετρα από το Bungalow White, βρίσκεται η κοινότητα μοναχών του Αγίου Όρους. Αποτελεί αυτοδιοίκητο τμήμα του Ελληνικού Κράτους. Περιλαμβάνει είκοσι Ιερές Μονές και άλλα μοναστικά ιδρύματα και ανεπίσημα χαρακτηρίζεται ως «Αυτόνομη Μοναστική Πολιτεία». Η είσοδος στις γυναίκες δεν επιτρέπεται.

Bungalow White apartments and suites χάρτης